Ingrediënten
- 3 bananen
- 200g zelfrijzende bloem
- 50g havermeel
- 1 theelepel bakpoeder
- 1 theelepel baksoda
- 1 snuifje zout
- 2 theelepels lijnzaad + 6 theelepels warm water
- 150-200ml plantaardige melk / Alpro Soya Bananendrink
- eventueel suiker, honing, siroop
- eventueel noten, bessen...
Recept
- Verwarm de oven voor op 180°C
- Maal/plet het lijnzaad fijn en mix met het warm water, dit is je ei-vervanger > dit mengsel zal wit en slijmig worden
- Mix de bananen tot bananenpap
- Pak een kom en meng de bloem, havermeel, bakpoeder, baksoda en zout. (als je suiker gebruikt kan je dit er ook al bijdoen)
- Voeg de bananenpap en lijnzaadmengsel toe aan de bloem, havermeel, bakpoeder, baksoda en zout en mix alles door elkaar
- Voeg hierbij de melk (of bananendrink voor extra bananensmaak) > het mengsel hoeft niet lopend te zijn (zoals bv pannekoekendeeg), het mijne heeft een vrij dikke structuur maar is niet stevig genoeg om zelf te kneden.
- Voeg noten / bessen / ... toe aan het deeg en roer door elkaar met een lepel
Bereiding
- Neem de bakvorm en smeer in met boter en bedek met bloem / bekleed met bakpapier
- Voeg het deeg toe
- Zet in de oven voor 45-50min
- Voel met een tandenstoker of het bananenbrood vanbinnen klaar is
- Laat afkoelen
No comments:
Post a Comment