Saturday 18 January 2020

Vegan Bananenbrood


Ingrediƫnten

  • 3 bananen
  • 200g zelfrijzende bloem
  • 50g havermeel
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 1 theelepel baksoda
  • 1 snuifje zout
  • 2 theelepels lijnzaad + 6 theelepels warm water
  • 150-200ml plantaardige melk / Alpro Soya Bananendrink
  • eventueel suiker, honing, siroop
  • eventueel noten, bessen... 
Recept              
  1. Verwarm de oven voor op 180°C
  2. Maal/plet het lijnzaad fijn en mix met het warm water, dit is je ei-vervanger > dit mengsel zal wit en slijmig worden 
  3. Mix de bananen tot bananenpap
  4. Pak een kom en meng de bloem, havermeel, bakpoeder, baksoda en zout. (als je suiker gebruikt kan je dit er ook al bijdoen)
  5. Voeg de bananenpap en lijnzaadmengsel toe aan de bloem, havermeel, bakpoeder, baksoda en zout en mix alles door elkaar
  6. Voeg hierbij de melk (of bananendrink voor extra bananensmaak) > het mengsel hoeft niet lopend te zijn (zoals bv pannekoekendeeg), het mijne heeft een vrij dikke structuur maar is niet stevig genoeg om zelf te kneden. 
  7. Voeg noten / bessen / ... toe aan het deeg en roer door elkaar met een lepel
Bereiding
  1. Neem de bakvorm en smeer in met boter en bedek met bloem / bekleed met bakpapier  
  2. Voeg het deeg toe
  3. Zet in de oven voor 45-50min
  4. Voel met een tandenstoker of het bananenbrood vanbinnen klaar is
  5. Laat afkoelen   

No comments:

Post a Comment