Sunday 26 January 2020

Nietloaf / Vegan meatloaf



Ingrediënten

Nietloaf
  • 3 partjes look
  • 3 rode ajuintjes 
  • 1/2 paprika rood
  • 1/2 paprika groen
  • 2 eetlepels zonnebloemolie
  • 2 blikken linzen 
  • 150g havermoutbloem
  • 1 theelepel tijm
  • 1/2 theelepel komijn 
  • 1/2 theelepel ajuinpoeder
  • 1/2 theelepel lookpoeder
  • 1/2 theelepel pilipili kruiden
  •  50g paneermeel
  • 1 snuifje zout
  • 3 eetlepels lijnzaad + 6 eetlepels warm water
Glazing

  • 3 eetlepels ketchup
  • 2 eetlepels mosterd
  •  Bruine suiker
Recept              
  1. Verwarm de oven voor op 185°C
  2. Maal/plet het lijnzaad fijn en mix met het warm water, dit is je ei-vervanger > dit mengsel zal wit en slijmig worden 
  3. Laat linzen koken tot al het water eruit is en plet/pureer. + laten afkoelen
  4. Bak of stoom de groentjes tot ze zacht zijn + laat afkoelen      
  5. Pak een kom en meng de havermoutbloem, paneermeel, olie, eivervanger, linzen, groenten, look en kruiden samen.
  6. Het deeg mag niet lopend zijn maar een vaste massa, voeg desnoods paneermeel of bloem toe. Je moet het met je handen kunnen kneden 
  7. Neem een apart potje en meng hier de ketchup, mosterd en bruine suiker in 
Bereiding
  1. Neem de bakvorm en smeer in met boter en bedek met bloem / bekleed met bakpapier  
  2. Voeg het linzendeeg toe aan de bakvorm 
  3. Voeg de saus die in een apart potje zit toe op de bovenkant van het deeg 
  4. Laat gaar worden voor 40-50min
  5. De saus bovenaan zal bubbelen, dit is normaal
  6. Wanneer de nietloaf klaar is is het belangrijk om hem even af te laten koelen vooraleer aan te snijden > anders valt hij uit elkaar.
Tip: De saus is ook superlekker op patatjes!

No comments:

Post a Comment